Skip to content

Varnost in zasebnost

Posodobljeno: 26.10.2021

Kostanj d.o.o. ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave osebnih podatkov, ko ustvarite račun Kostanj d.o.o., se obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, obiščete spletno mesto, biomasa-kostanj.si, rz-peleti.si, avstrijskipeleti-rz.com ali druga spletna mesta družbe Kostanj d.o.o. ali uporabite programe Kostanj d.o.o., ki vsebujejo povezavo do tega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Kostanj d.o.o. ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave osebnih podatkov, ko ustvarite račun Kostanj d.o.o., se obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, obiščete spletno mesto biomasa-kostanj.si, rz-peleti.si, avstrijskipeleti-rz.com ali druga spletna mesta družbe Kostanj d.o.o. ali uporabite programe Kostanj d.o.o., ki vsebujejo povezavo do tega pravilnika o varovanju zasebnosti. izjavo o varovanju zasebnosti, ki velja za storitev Kostanj d.o.o. ERP, CRM ali Druge sisteme.

“Osebni podatki” so podatki, ki so povezani z določeno ali določljivo fizično osebo.
Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba Kostanj d.o.o.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko ustvarite račun Kostanj d.o.o.: Ko ustvarite račun  biomasa-kostanj.si, rz-peleti.si, avstrijskipeleti-rz.com vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova in imena. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.

NAMENI IN PRAVNA PODLAGA:
(a) Družba Kostanj d.o.o.vaš e-poštni naslov obdela zato, ker za vpis v račun uporabljate svoj e-poštni naslov in geslo. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen temelji na upravičenem interesu družbe Kostanj d.o.o.za zaščito varnosti vašega računa.
(b) Družba Kostanj d.o.o.vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da vam pošilja pomembne informacije o izdelkih, programih ali računu Kostanj d.o.o., kot so pomembne varnostne informacije ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti. Ime, ki ga vnesete, je povezano s profilom računa in je prikazano, ko pošiljate komentarje ali drugo gradivo na spletnem mestu ali v programu Kostanj d.o.o.. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in imena za te namene je upravičen interes družbe Kostanj d.o.o., da vam posreduje pomembne varnostne ali druge informacije o izdelkih, programih ali računu Kostanj d.o.o.ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti, ter da vam zagotavlja možnost za sporazumevanje z drugimi uporabniki izdelkov Kostanj d.o.o..
(c) Če se strinjate s prejemanjem tržnih informacij družbe Kostanj d.o.o., bo družba Kostanj d.o.o.vaš e-poštni naslov obdelala tudi zato, da vam bo nanj pošiljala tržne informacije o izdelkih in programih Kostanj d.o.o.. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da spremenite svoje nastavitve v svojem računu, ali pa soglasje prekličete na povezavi za odjavo, ki je navedena na koncu naših tržnih e-poštnih sporočil. Tržna e-poštna sporočila, ki jih prejmete od družbe Kostanj d.o.o., temeljijo na nastavitvah v vašem računu, območnih nastavitvah, ki jih določa vaš naslov internetnega protokola (IP) in naročninah, ki so vključene v vaš račun. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes družbe Kostanj d.o.o. za zmanjšanje števila tržnih e-poštnih sporočil, poslanih vsaki posamezni stranki, in sicer tako, da se izbere stranke, ki prejmejo točno določeno tržno e-poštno sporočilo, namesto da bi se vsako tržno e-poštno sporočilo poslalo vsaki stranki, ki se je strinjala s prejemanjem tržnih e-poštnih sporočil.
(d) Družba Kostanj d.o.o. vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da se ga v primeru vaše interakcije s predstavniki naše podpore za stranke lahko poveže z vašim računom. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je naš upravičen interes za zagotavljanje kakovostne podpore za stranke.
Osebni podatki, ki se obdelajo, ko se vpišete v račun na eni izmed naših strani s poverilnicami za družabna omrežja, če izberete to možnost:
Odločite se lahko, da se boste v račun vpisali s svojimi poverilnicami za družabna omrežja (denimo s poverilnicami za vpis v Facebook). Če se odločite za to možnost, vas bomo prvič, ko to storite, vprašali, ali se strinjate, da lahko ponudnik družabnega omrežja družbi Kostanj d.o.o. posreduje določene podatke, kot denimo vaše ime, e-poštni naslov, profilno sliko, objave, komentarje in druge podatke, povezane z vašim računom na družabnem omrežju.
Vse te informacije družbi ponudnik družabnega omrežja zagotovi zaradi načina, na katerega deluje konfiguracija prijave v družabno omrežje. Vendar pa družba Kostanj d.o.o. obdrži in obdela le vaš e-poštni naslov. Če ne želite, da bi ponudnik družabnega omrežja z družbo Kostanj d.o.o. delil vaše podatke, se lahko v svoj račun namesto s svojimi poverilnicami za družabno omrežje prijavite preprosto s svojimi poverilnicami.

Družba Kostanj d.o.o. e-poštni naslov, ki mu ga je posredoval ponudnik družabnega omrežja, poveže z vašim računom na spletni strani (trgovini) , tako da v prihodnje lahko za prijavo v račun uporabite svoj e-poštni naslov, če se ne želite več prijaviti s svojimi poverilnicami za družabno omrežje. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes družbe Kostanj d.o.o.za zagotavljanje alternativnega načina prijave ter za zaščito vašega računa.
Osebni podatki, ki se obdelajo, ko komunicirate z družbo Kostanj d.o.o.:
Ko se po e-pošti, telefonu, na spletu ali osebno obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, pridobimo osebne podatke, kot so vaše ime, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, številka pogodbe od ponudnika in želje glede vzpostavitve stika; ter informacije o vaših izdelkih, kot so številka in datum nakupa. Prav tako lahko ustvarimo dnevnike dogodkov, ki so uporabni za ugotavljanje vzrokov težav pri delovanju programa, ter zajamemo podatke v zvezi s težavo, za katero je potrebna pomoč podpore. Za izboljšanje podpore za stranke v skladu z veljavnimi zakoni lahko tudi posnamemo in pregledujemo pogovore s predstavniki podpore za stranke ter analiziramo vse povratne informacije, ki jih zberemo s prostovoljnimi raziskavami strank. Z vašim soglasjem se lahko predstavniki naše podpore za stranke vpišejo v vaš račun, če je to primerno, da vam tako pomagajo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo.

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke, ter za nadzorovanje kakovosti in vrst podpore za stranke in izdelke, ki ju zagotavljamo našim strankam. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je upravičeni interes družbe Kostanj d.o.o. za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Pravna podlaga za vpis v vaš račun Kostanj d.o.o., če je to primerno, da vam tako pomagamo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo, je vaše soglasje, ki ga lahko prekličete.
Osebni podatki, ki se obdelajo, ko kupite izdelek ali programsko opremo na spletnem mestu družbe Kostanj d.o.o.:
Če kupite izdelek na spletnem mestu družbe Kostanj d.o.o., družba Kostanj d.o.o. od vas pridobi vaše ime, poštni naslov in telefonsko številko. Informacij o vaši plačilni kartici ne pregledujemo in shranjujemo, ker ga trenutno ne podpiramo.

Ime, poštni naslov in telefonsko številko zberemo zato, da lahko obdelamo vaše naročilo in izpolnimo naročilo. Pravna podlaga za obdelavo imena, poštnega naslova in telefonske številke za te namene je izvršitev pogodbe. Vaše osebne podatke obdelamo tudi v sklopu postopkov odkrivanja zlorab. Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov za ta namen je naš upravičen interes, da varujemo družbo Kostanj d.o.o. in svoje stranke pred poskusi sodelovanja pri zlorabah.

Vrste prejemnikov osebnih podatkov
Drugi ponudniki storitev:
Družba Kostanj d.o.o.za pomoč pri pošiljanju e-poštnih sporočil uporablja storitve v oblaku tretjih oseb, kot sta Mailchimp, mailpoet. Te storitve sledijo dejavnostim, povezanim z omenjenimi e-poštnimi sporočili, denimo, ali so bila e-poštna sporočila odprta, ali so bile uporabljene povezave v njih in ali so klikom na omenjene povezave sledili nakupi. Družba Kostanj d.o.o. te podatke uporablja za analizo stopnje aktivnosti, povezane z njenimi e-poštnimi sporočili. Družba Kostanj d.o.o. uporablja tretje ponudnike storitev za pošiljanje kupljenih izdelkov strankam in pomoč pri boljšem razumevanju uporabe programov Kostanj d.o.o., ter spletnih mest in ERP in CRM programov Kostanj d.o.o..

DRUGA RAZKRITJA:
Vaše osebne podatke bomo morda razkrili drugim v primeru, da: (a) imamo vaše veljavno soglasje, da to lahko storimo; (b) nas k temu zavezuje veljavni sodni poziv, pravni red, sodni nalog, pravni postopek ali druga pravna obveznost; (c) s tem izpolnjujemo katerega koli od naših pogojev in določil ali politik; ali (d) je to potrebno za uporabo dostopnih pravnih sredstev ali obrambo pravnih zahtevkov. Osebne podatke lahko posredujemo povezani družbi, podružnici ali tretji osebi tudi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, ustanovitve mešane družbe, dodelitve, prenosa ali kakršnega koli drugega dejanja v povezavi z vsemi ali katerim koli delom družbe Kostanj d.o.o., njenimi sredstvi, med drugim tudi v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom, in sicer pod pogojem, da kateri koli takšen subjekt, ki mu posredujemo osebne podatke, ne sme obdelovati osebnih podatkov, ki niso osebni podatki, opisani v tem pravilniku o varovanju zasebnosti, ne da bi vas o tem obvestil in, če je to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo, pridobil vaše soglasje.
Prenos osebnih podatkov
Kostanj d.o.o. je zasebno mikropodjetje. Za ponudbo programov in storitev bomo morali vaše osebne podatke morda posredovati drugim družbam Kostanj d.o.o. v drugih državah. Vse morebitne družbe morajo upoštevati prakse varstva zasebnosti, ki so določene v tej izjavi o varstvu zasebnosti.
Piškotki in podobne tehnologije

SPLETNA MESTA:
Med vašim obiskom našega spletnega mesta ob pomoči tretjih ponudnikov analitičnih storitev zbiramo določene informacije za lažjo analizo vašega krmarjenja in krmarjenja drugih obiskovalcev po spletnih mestih ter zbiranje združenih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in odzivnih časih. Te informacije vključujejo naslov IP, geografsko lokacijo naprave, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve, čase vaših obiskov, oglede strani in elemente strani (npr. povezave), ki jih kliknete. Na spletnem mestu ali v e-poštnih sporočilih lahko uporabljamo piškotke, oznake iz slikovnih pik, spletne signale, prosojne datoteke GIF ali druga podobna orodja, ki nam pomagajo pri zbiranju in analizi takšnih informacij. Te informacije uporabimo za to, da na spletnem mestu zagotovimo boljšo in ustreznejšo vsebino, izmerimo učinkovitost oglaševanja, določimo in odpravimo težave ter izboljšamo vašo celovito izkušnjo na spletnem mestu. Spletno oglaševanje lahko v našem imenu opravlja tudi en ali več tretjih ponudnikov storitev. Ti lahko za zbiranje informacij o vaših obiskih spletnih mest uporabljajo oznako iz slikovnih pik ali druge podobne tehnologije, nato pa vam na podlagi teh informacij pošiljajo ciljno usmerjene oglase. Če ne želite, da bi se informacije zbirale s temi tehnologijami, je v večini brskalnikov na voljo preprost postopek za onemogočenje veliko izmed teh tehnologij ali izbiro, ali jih želite onemogočiti ali sprejeti.
Če prebivate v Evropski uniji ali na drugem območju, kjer moramo pridobiti vaše soglasje za uporabo piškotkov na svojih spletnih mestih, boste lahko nastavitve piškotkov upravljali na spletnih mestih. Izjema so določeni piškotki, ki omogočajo osnovno delovanje spletnega mesta, zato teh piškotkov ne morete onemogočiti.

DRUŽABNA OMREŽJA:
Družabna omrežja tretjih oseb, ki ponujajo interaktivne vtičnike ali funkcije družabnih omrežij (npr. omogočajo, da se povežete s Facebookom ali Googlom za iskanje prijateljev, ki jih nato dodate kot povezave, ali za “všečkanje” strani) na spletnih mestih, lahko uporabljajo piškotke ali druge načine (npr. spletne signale) za zbiranje informacij o vaši uporabi naših spletnih mest in programov. Kako tretja oseba uporablja takšne informacije, je odvisno od pravilnika o varovanju zasebnosti, ki je objavljen na spletnem mestu zadevnega družabnega omrežja, zato vam svetujemo, da ga pozorno preberete. Takšne tretje osebe lahko uporabljajo te piškotke ali druge načine sledenja za lastne namene, tako da povežejo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta z vašimi osebnimi podatki, ki jih imajo morda shranjene. Analitične informacije lahko pridobimo tudi z družabnih omrežij; z njimi merimo učinkovitost naše vsebine in oglasov v družabnih omrežjih (npr. prikaze in klike).

OTROCI
Naša spletna mesta in programi niso namenjeni osebam, mlajšim od 16 let. Te osebe prosimo, da ne posredujejo svojih osebnih podatkov. Če bomo ugotovili, da smo zbrali osebne podatke otroka, mlajšega od 16 let, bomo naredili vse, da njegove podatke izbrišemo takoj, ko bo to mogoče.
Posodobitve pravilnika o varovanju zasebnosti
Ta pravilnik o varovanju zasebnosti lahko občasno posodobimo zaradi dodajanja novih programov, izboljšanja trenutne ponudbe ali zaradi spremembe tehnologij in zakonov. Čas zadnje spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti lahko določite tako, da si ogledate točko “Zadnja posodobitev” na vrhu te strani. Vse spremembe začnejo veljati ob objavi posodobljenega pravilnika o varovanju zasebnosti.
Če bodo te spremembe bistvene, vas bomo o njih obvestili in, kjer to zahteva ustrezna zakonodaja, pridobili vaše privoljenje. Obvestilo bo poslano po e-pošti ali pa bodo spremembe objavljene v obvestilu na spletnem mestu avstrijskipeleti-rz.com
Hranjenje osebnih podatkov
Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bo vaš račun veljal za aktivnega. Poleg tega je v razdelku “Vaše pravice” opisana vaša pravica do izbrisa.
Upravljavec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov
Če prebivate v državi Evropskega gospodarskega prostora ali izven in v Švici, osebne podatke, ki jih zbere družba Kostanj d.o.o., upravlja družba Kostanj d.o.o. sedežem na naslovu Medlog 63, 3000 Celje. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov družbe Kostanj d.o.o. za EU ima sedež na istem naslovu, nanjo pa se lahko obrnete tudi prek e-poštnega naslova kostanj.doo@siol.net

VAŠE PRAVICE
Če prebivate v Evropski uniji, imate v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov pravico, da od družbe Kostanj d.o.o. zahtevate dostop do in popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, prenos podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Če ne prebivate v Evropski uniji, imate v skladu z lokalnimi zakoni morda podobne pravice.
Če želite zahtevati dostop do ali popravek, prenos ali izbris osebnih podatkov ali izbris računa Kostanj d.o.o. obiščite spletno stran, ter zavihek upravljanje z računom. Če prebivate v Evropski unijiali izven nje in želite uveljaviti svojo pravico do omejitve obdelave ali svojo pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe Kostanj d.o.o. za EU pri družbi Kostanj d.o.o. Medlog 63, 3000 Celje, ali pa se nanjo obrnite prek e-poštnega naslova kostanj.doo@siol.net
arite račun Kostanj d.o.o.:
Ko ustvarite račun , avstrijskipeleti-rz.com vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova in imena. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.