Skip to content

O nas - predstavitev

Naše podjetje se zavzema za trajnostno in ekonomično proizvodnjo lesnih peletov. Proizvedeno v Avstriji za slovenska gospodinjstva – pri nas RZ Pelleti dobite izdelke okolju prijazne in ekonomične proizvodnje v najboljši kakovosti, ki vam jih dostavimo na dom.

Trajnostno poslovanje

Naši peleti RZ-Pelets ponujajo optimalne okvirne pogoje za okolju prijazno in ekonomično proizvodnjo lesnih peletov v najrazličnejših avstrijskih regijah. Na šestih proizvodnih lokacijah letno proizvedejo približno 400.000 ton lesnih peletov. Na ta način se lahko s kakovostnimi peleti oskrbi okoli 80.000 gospodinjstev. Naravni viri, ki se uporabljajo v proizvodnji, omogočajo dolgoročno in trajnostno gospodarsko dejavnost.

Od proizvodnega obrata naravnost do vašega doma

Naši peleti so dobavljeni s 16 sodobnimi silosnimi vozili iz lastne flote, ki so opremljeni z integrirano, kalibrirano vgrajeno tehtnico in mobilno sesalno napravo. Nič ne ovira nemotenega procesa prevoza.

Pri nekaterih naših vozilih je mogoče ne le napolniti vaš skladiščni prostor s peleti, ampak tudi sesati pelete v nujnih primerih (npr. Tehnične težave ali vdor vode).

Čista narava

Peleti RZ so izdelani izključno iz naravne žagovine in lesnih ostružkov avstrijske žagarstva. V trajnostnem ciklu se odpadna toplota iz sosednje naprave za soproizvodnjo biomase uporablja za sušenje žagovine. Kot lahko vidite, tisti, ki se ogrevajo s peleti, varujejo okolje in prihranijo denar.

Zastopstvo za slovenijo

Zastopstvo za Slovenijo izvaja podjetje Biomasa-Kostanj d.o.o., ki se nahaja na naslovu Medlog 63, 3000 Celje. 
Za vas smo dosegljivi vsak delovnik med 8.00 in 16.00.

Zaposleni

Direktor
g. Marko Mirnik
Komericalist in prodaja
Ines Mirnik
Gsm: 031 611 722
E-mail: info@avstrijskipeleti-rz.com