Skip to content

Kakovost naših peletov

Kakovost izdelana v Avstriji – pri RZ Pellets dobite lokalne izdelke naše lastne proizvodnje. Pripisujemo jim velik pomen v visoki kakovosti. Še posebej smo ponosni, da so kakovost naših izdelkov že večkrat potrdili neodvisni inštituti za testiranje in celo avstrijsko okoljsko ministrstvo.

Certificirana kakovost

Kakovost ogrevanja z peleti je v veliki meri odvisna od same kakovosti peletov.

  • RZ peleti so stisnjeni izključno iz naravne žagovine in lesnih ostružkov iz avstrijskih žag brez dodajanja veziv.
  • Neodvisni inštituti za testiranje potrjujejo našo najvišjo kakovost:
  • RZ peleti so certificirani v skladu s standardi ENplus A1 in DINplus.
  • Dostava poteka v skladu z ÖNORM EN ISO 20023: 2019 05 01 (Nekdanji standard izdelka za lesne pelete ÖNORM M7135 je bil leta 2012 razveljavljen in nadomeščen s certifikatom ENplus.)
  • Poleg tega je RZ Pellets prejel okoljsko oznako avstrijskega ministrstva za okolje.

Naša kakovost in prednost v besedah in številkah

S premerom 6 milimetrov naši vrhunski peleti niso daljši od 40 milimetrov (1% do največ 45 milimetrov) in imajo kurilno vrednost najmanj 4,8 kWh / kg (2 kg peletov ustrezata približno enemu litru olja) ). Njihova nasipna gostota je najmanj 650 kg / m³ z vsebnostjo vode največ 10%. Obraba je pred nalaganjem pod 2%, vsebnost pepela pod 0,5% in drobna frakcija pod 1%. Tako smo precej nad zahtevanimi vrednostmi standardov.

Prednosti peletov RZ so hitro razložene:

Prejeli boste izdelek, ki je bil izdelan v Avstriji – državi, kjer je vedno dovolj surovin. Vedno skrbimo, da se les predeluje izključno iz trajnostnega gozdarstva (PEFC). Ščitite okolje in dobite vrhunsko kakovost po razumnih cenah. Zahvaljujoč fleksibilni in hitri dostavi se lahko zdaj ponosno obrnemo na več kot 15.000 stalnih strank

Naši certifikati kakovosti